Canadees Bevrijdingsfestival

De Tweede Wereldoorlog herdenken is in Apeldoorn uitgegroeid tot een bijzondere traditie; vanaf 1985 onderstreept met een vijfjaarlijkse parade van veteranen, voertuigen en indrukwekkende optredens. In 2015 was de laatste parade met de veteranen uit de Tweede Wereldoorlog
Met het Canadees Bevrijdingsfestival  is gekozen voor een andere aanpak, maar minstens zo indrukwekkend in opzet en uitvoering.

Voorwoord

In mei 2020 is het 75 jaar geleden dat Nederland definitief werd bevrijd. Apeldoorn zal als ‘City of the Veterans Parade Canada’ in mei 2020 op indrukwekkende wijze aandacht besteden aan dit historische feit.

Lees meer

Canadees Bevrijdingsfestival.
Op het voorterrein van Paleis Het Loo vinden twee dagen lang allerlei activiteiten plaats in kader van de bevrijding van Nederland, en in het bijzonder die van Apeldoorn.

Het Festival bestaat uit diverse onderdelen en zal gedurende de dag opgeluisterd worden met diverse muzikale optredens van onder andere Canadese bands en grotere en kleinere Nederlandse bands.

Er komt een Canadees dorp met standjes met niet alleen informatie over Canada maar ook met allerlei producten uit Canada die gekocht kunnen worden.

Naast het Canadese dorp is er een legerkamp met historische Canadese militaire voertuigen en tenten. Daarnaast doen de Apeldoornse scholen mee, de leerlingen exposeren de door hen gemaakte “Museale presentaties” over Apeldoorn en de Oorlog.

Hét paradepaardje van het Canadees Bevrijdingsfestival is de Royal Apeldoorn Taptoe 2020. Tijdens deze Taptoe geven diverse muziekkorpsen een schitterende voorstelling.

Gemeente Apeldoorn

vFonds investeert in vrede

Veluwe Remembers

Veluwe remembers