Royal Apeldoorn Taptoe  9 mei 2020

Driekwart eeuw vrijheid in Nederland vraagt om een bijzondere Royal Apeldoorn Taptoe 2020.

Optredens van de Koninklijke Luchtmacht Kapel, het Orkest der Koninklijke Marechaussee, Orkest Douane en de Belastingdienst worden afgewisseld met de 48-th Highlanders of Holland Pipes and Drums, de Seaforth Highlanders of Holland Memorial Pipes and Drums en Showband Jachthoornkorps Urk.

Op de publieke tribune is plaats voor toeschouwers. Een ticket kost €5,00 exclusief toeslagen. Je kunt per bestelling maar vijf tickets bestellen. Klik op de blauwe knop hieronder om paar de pagina te gaan om tickets voor zitplaatsen te bestellen.

 

Tickets zitplaatsen

Royal Apeldoorn Taptoe 2020 

Op het voorterrein van het Paleis Het Loo worden er diverse tribunes geplaatst voor vele toeschouwers. Om een zitplaats te bemachtigen kunnen via deze website tickets online besteld worden. informatie volgt z.s.m.
Voor het publiek zonder tickets is de Royal Apeldoorn Taptoe 2020 vrij toegankelijk. We proberen voor iedereen zicht te bieden achter het hekwerk.

taptoe Taptoe Apeldoorn

De Kapel van de Koninklijke Luchtmacht

De Kapel van de Koninklijke Luchtmacht is een van de 3 militaire harmonieorkesten van de Nederlandse krijgsmacht. De musici verzorgen de muziek bij militaire ceremonies en staatsaangelegenheden.

Het Orkest Koninklijke Marechaussee

Het Orkest Koninklijke Marechaussee (voorheen Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee) is een beroeps fanfareorkest.
Het Orkest speelt onder meer tijdens beëdigingen, commando-overdrachten en medaille-uitreikingen. Dit doet zij hoofdzakelijk voor de marechaussee maar soms ook voor andere krijgsmachtdelen en organisaties.

48th Highlanders of Holland Pipes and Drums

48th Highlanders of Holland Pipes and Drums: Een pipe band als een levend monument voor de bevrijders van Apeldoorn en omstreken.

Royal Canadian Mounted Police

The Royal Canadian Mounted Police. Je kunt ze herkennen aan hun kenmerkende hoed en een rode jas. In 1887 opgerichte band verzorgt in Canada en buitenland een muzikale presentatie ten ere van RCMP.

Orkest Nederlandse Douane.

De Douane Harmonie Nederland, opgericht in 1955, is een semiprofessioneel muziekgezelschap van enthousiaste muzikanten, die bij de Douane en andere eenheden van de Belastingdienst werken, aangevuld met professionele musici.

The Seaforth Highlanders of Holland Memorial Pipes and Drums

The Seaforth Highlanders of Holland Memorial Pipes and Drums, Opgericht op 8 september 1999 in Voorthuizen (Nederland) als eerbetoon aan The Seaforth Highlanders of Canada, het regiment dat onze regio bevrijdde aan het einde van de Tweede Wereldoorlog en brengt een groot repertoire aan klassieke en moderne doedelzakmuziek ten gehore.

Het Jachthoornkorps uit Urk

Het Jachthoornkorps uit Urk is al jaren een enthousiaste ambassadeur van de jachthoornmuziek in Nederland. Een muzieksoort die langzamerhand steeds zeldzamer wordt. Zo spelen in Noord-Nederland nog slechts twee korpsen met een jachthoornbezetting in Es/des, waaronder ons korps. Het korps Urk houdt de jachthoornmuziek echter springlevend! De warme en volle klanken van de jachthoorns leveren een bijzondere sound op, een sound die door het publiek erg gewaardeerd wordt.

Royal band of Canadian Artillery

Royal band of Canadian Artillery

De Royal Canadian Artillery Band, opgericht in 1899, is de oudste professionele militaire band in Canada. Met een aanvulling van 35 fulltime muzikanten is de band trots op zijn rol van het bieden van muzikale ondersteuning aan Land Forces Western Area en Canadian Forces.