Royal Apeldoorn Taptoe 2020

Driekwart eeuw vrijheid in Nederland vraagt om een bijzondere Royal Apeldoorn Taptoe 2020.

Optredens van de Koninklijke Luchtmacht kapel, het orkest korps der Koninklijke Marechaussee , Orkest Douane en de Belastingdiernst worden afgewisseld met de 48-th Highlanders of Holland Pipes and Drums, de Seaforth Highlanders of Holland Memorial Pipes and Drums en Showband, Jachthoornkorps Urk.

Op de publieke tribune is plaats voor toeschouwers, informatie volgt z.s.m.

 

Bestel tickets

Royal Apeldoorn Taptoe 2020 

Op het voorterrein van het Paleis Het Loo worden er diverse tribunes geplaatst voor vele toeschouwers. Om een zitplaats te bemachtigen kunnen via deze website tickets online besteld worden. informatie volgt z.s.m.
Voor het publiek zonder tickets is de Royal Apeldoorn Taptoe 2020 vrij toegankelijk. We proberen voor iedereen zicht te bieden achter het hekwerk.

De Kapel van de Koninklijke Luchtmacht is een van de 3 militaire harmonieorkesten van de Nederlandse krijgsmacht. De musici verzorgen de muziek bij militaire ceremonies en staatsaangelegenheden.

Het Orkest Koninklijke Marechaussee (voorheen Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee) is een beroeps fanfareorkest.
Het Orkest speelt onder meer tijdens beëdigingen, commando-overdrachten en medaille-uitreikingen. Dit doet zij hoofdzakelijk voor de marechaussee maar soms ook voor andere krijgsmachtdelen en organisaties.

48th Highlanders of Holland Pipes and Drums: Een pipe band als een levend monument voor de bevrijders van Apeldoorn en omstreken.

De Douane Harmonie Nederland, opgericht in 1955, is een semiprofessioneel muziekgezelschap van enthousiaste muzikanten, die bij de Douane en andere eenheden van de Belastingdienst werken, aangevuld met professionele musici.

The Seaforth Highlanders of Holland Memorial Pipes and Drums and Showband, Opgericht op 8 september 1999 in Voorthuizen (Nederland) als eerbetoon aan The Seaforth Highlanders of Canada, het regiment dat onze regio bevrijdde aan het einde van de Tweede Wereldoorlog en brengt een groot repertoire aan klassieke en moderne doedelzakmuziek ten gehore.

Het Jachthoornkorps uit Urk is al jaren een enthousiaste ambassadeur van de jachthoornmuziek in Nederland. Een muzieksoort die langzamerhand steeds zeldzamer wordt. Zo spelen in Noord-Nederland nog slechts twee korpsen met een jachthoornbezetting in Es/des, waaronder ons korps. Het korps Urk houdt de jachthoornmuziek echter springlevend! De warme en volle klanken van de jachthoorns leveren een bijzondere sound op, een sound die door het publiek erg gewaardeerd wordt.

Optocht veteranen ter gelegenheid van bevrijdingsdag 5 mei 1995