Historisch legerkamp

En niet alleen toen, maar ook daarna. Het Liberty Camp is een compleet legerkamp met voertuigen, voorraden,tenten, slaapgelegenheid en een keuken. Een prima gelegenheid om kennis te maken met levende historie.

Canada Village

Om de bijzondere vriendschapsbanden met Canada nog eens extra te benadrukken, kan iedereen kennismaken met producten en diensten die direct en indirect te maken hebben met Canada. Reizen, Maple Leaf Syrup, Canadese wijnen, reisarrangementen met camperverhuur. De sfeer wordt verhoogd met vele Canadese elementen zoals gerechten, muziek, uniformen enzovoort.

Apeldoornse Oorlogsmonumenten

In de gemeente Apeldoorn zijn bijna vijftig monumenten en gedenktekens die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog. Veel daarvan zijn geadopteerd door Apeldoornse basisscholen. Het grootste deel van de herdenkingen, draait om vieringen en andere activiteiten in de oorlogsjaren. Ze vinden plaats in de periode half april en half mei. Buiten die periode zijn er regelmatig activiteiten zoals bijvoorbeeld de Canadese Remembrance Day in november en de herdenking van Het Apeldoornsche Bosch rond 21 januari.

Scholen

Een groot aantal scholen in Apeldoorn hebben oorlogsmonumenten geadopteerd. Zo groeit het bewustzijn ten aanzien van de vreselijke oorlogsdagen en groeit het bewustzijn dat oorlog soms, en heel plotseling, dichtbij kan komen. Door de hechte contacten met de Canadeze stad Burlington, vinden ook regelmatig uitwisselingen plaats. Daardoor ontstaat internationaal wederzijds respect en begrip. Iets waarvoor 75 jaar geleden enorm voor is gestreden. Uiteraard zullen ook bij de V75-viering scholen een prominente plek krijgen.

De Luchtmobiele Brigade

11e Luchtmobiele Brigade is een snel inzetbare lichte infanteriegevechtseenheid. De brigade is binnen 7 tot 20 dagen wereldwijd inzetbaar voor de verdediging van eigen gebied, bondgenoten, bescherming van de internationale rechtsorde, rampenbestrijding en humanitaire hulp. De Brigade laat ook graag zien waar het toe in staat is, ook bij ceremoniƫle gelegenheden. De organisatie is blij dat op dit legeronderdeel gerekend mag worden.De brigade zal ook voor de kinderen diverse diverse elementen meenemen mogelijk dat diverse legeronderdelen promotie materiaal zullen laten zien in Apeldoorn.

Luchtballonen